Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Περικλής Σχινάς βρέθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ι.D.E.A.: Inclusion – Συμπερίληψη, Diversity – Διαφορετικότητα, Education – Παιδεία, Art – Τέχνη που υλοποιεί το σχολείο μας, προκειμένου να παρακολουθήσει το σεμινάριο “PHOTO AND VIDEO MAKING IN YOUR CLASSROOM: THE EDUCATIONAL POWER OF MULTIMEDIA”.
Το εν λόγω σεμινάριο είχε αντικείμενο την εξοικείωση με την τεχνολογία που θα επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιώντας συσκευές που όλοι διαθέτουμε (κινητό smartphone και υπολογιστή), να δημιουργήσουμε καλές ταινίες από τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Περιλαμβάνονταν ακόμη τεχνικές φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης, βασικές αισθητικές αρχές, σύντομη εισαγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου και λοιπές παρεμφερείς υποστηρικτικές θεματικές.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία, Κροατία, Ουγγαρία, Πορτογαλία) και ποικίλες ειδικότητες. Τελικός στόχος του σεμιναρίου ήταν να εντάξουμε τις νέες γνώσεις στο εκπαιδευτικό μας οπλοστάσιο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργία πρωτότυπων ταινιών ως εκπαιδευτικό εργαλείο.