ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΟΥ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΥ HELLENA LINTCHOLM
Επισκέφθηκε το σχολείο μας η Σουηδή γελοιγράφος Helena Lindholm σε συνεργασία με την Σουηδική πρεσβεία και με τη  με την μεσολάβηση του Ευγενίδειου ιδρύματος.   

 Μίλησε για την πολιτική γελοιογραφία καθώς και για το έργο της που αφορά στη γελοιγραφία και  το περιβάλλον.Μίλησε στα παιδιά  αναλυτικά στο θέμα «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 Επίσης οι μαθητές μας ζωγράφισαν υπό την καθοδήγησή της και τα έργα τους αναρτήθηκαν στη σελίδα της Σουηδικής πρεσβείας.

Ελένα Λίντχολμ -βιογραφικό

 

Εργάζομαι ως εικονογράφος από το 1997, σε δική μου δουλειά από το 2002. Γεννήθηκα το 1976 στη Στοκχόλμη, όπου και ζω μέχρι σήμερα. Ανήκω σε μία μεγάλη οικογένεια με τέσσερις αδελφές που, όλες «με μακριά δάχτυλα και μεγάλα στόματα», βρήκαμε τον τρόπο μας για να μας ακούν και να μας βλέπουν. Ήμουν ο κλόουν και βρήκα το καλύτερο εργαλείο για μένα στο πενάκι.

 

Οι καρικατούρες από συνταξιδιώτες στο μετρό ή σε τάξεις έγιναν τρόπος ζωής, και κρατώντας πάντα τον ενθουσιασμό για το μελάνι και τις γραμμές, δημιουργώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου με το χέρι.

 

Από το 2001 έως το 2004 σπούδασα πληροφοριακή εικονογράφηση και βρήκα σπουδαίους τρόπους και εργαλεία για να χρησιμοποιήσω στις δικές μου αφηγήσεις. Η χρήση της σάτιρας, των καρτούν και της πολιτικής γελοιογραφίας είναι ο τρόπος μου για να τραβάω την προσοχή και το ενδιαφέρον του αναγνώστη προς θέματα που δεν είναι πάντοτε εύκολα, ανάλαφρα και διασκεδαστικά. Η δύναμη του χιούμορ δεν πρέπει να υποτιμάται.

 

Εκθέσεις
Studio St Paul, Στοκχόλμη, Σουηδία (2000, 2002, 2004): ομαδικές εκθέσεις γελοιογραφίας.
«Η Σουηδία και η Ρωσία μέσα από τα μάτια των γελοιογράφων», οργάνωση του Σουηδικού Ινστιτούτου στη Στοκχόλμη και του Σουηδικού Γενικού Προξενείου στο Καλίνινγκραντ (2007): συμμετοχή στην έκθεση, σε στρογγυλή τράπεζα και εργαστήριο, σε συνεργασία με ακόμα τέσσερεις Σουηδούς συμμετέχοντες.
Μουσείο Arbetets, Norrköping, Σουηδία (2009): πολιτικές γελοιογραφίες.
Συμμετοχή (μαζί με ακόμα τέσσερις Σουηδούς καλλιτέχνες) στο συνέδριο και την έκθεση γελοιογραφίας για την κλιματική αλλαγή στη Βασιλική Βιβλιοθήκη, Κοπεγχάγη, Δανία (2009).
“Expressions-Το δικαίωμα για ελευθερία της έκφρασης”, Ντρόμπακ, Νορβηγία (2009).

 

 

  
 
αρχική | καλλιτεχνικό σχολείο | εκδηλώσεις | εκδρομές | επικοινωνία
 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | copyright 2009 | σχεδιασμός - ανάπτυξη ENTERCITY